POSVĚŤ BRÁZDU - hromniční vycházka Chudenickem


Přijměte pozvání na skupinovou vycházku do krajiny Chudenicka. Akci organizujeme společně s občanským sdružením Otisk, které se zabývá rozvojem mikroregionu, místní kulturou a pohostinstvím.

Vycházka je tématicky zaměřena na období Hromnic, kdy už přibývá světla, ale zima je ještě v plné síle, přesto sedlák již rituálně orá první brázdu a začíná myslet na nadcházející rok. Vrchol zimy, který byl v keltské tradici slaven jako svátek Imbolc je momentem mezi zimním slunovratem a jarní rovnodenností.

Vydáme se do krajiny, budeme sledovat, jak se chová příroda, co se v tomto období děje v nás a jaký je mezi námi a přírodou vztah a podobnost. Během několika zastavení se zkusíme na krajinu i na sebe podívat pomocí jednoduchých aktivit založených na přírodní symbolice.

Setkáme se v sobotu 31.1. v 10 hodin v Chudenicích na návsi u kostela, společně se vydáme na cestu, až okruhem dojdeme na Bolfánek, kde bude možnost občerstvení, čaje, polévky. Půjdeme za každého počasí. V případě výrazně špatného počasí akci upravíme, zkrátíme, změníme aktivity. V hostinci pak můžeme zůstat, užívat tepla a pohostinství až do nekonečna.

Doporučujeme vzít si vše, co potřebujete na několik hodin v přírodě - svačinu, pití, adekvátní oblečení... Náročnost vycházky je běžná, až nízká, ale akce nebude příliš vhodná pro kočárky a extra pomalu se pohybující rodiny s dětmi, chceme jít normání rychlostí.

Váš příspěvek na akci bude pružný. Závisí na tom, kolik nám dovolí počasí a na kolik si sami oceníte přínos a kvalitu vycházky.

Pokud nebude extrémní mráz a půjde vytopit hostinec, tak je po domluvě možnost přespání na Bolfánku.

Těšíme se na Vás.

Kontakty: Honza, Karel

FB událost
o.s. Otisk
Areál Bolfánek